Jumalanpalvelus | Ehtoollinen | Kirkon historia

PYHÄ OLAVI

Pyhä Olavi oli norjalainen viikinkikuningas, joka hallitsi vuosina 1015-1030.

Hän oli historian lähteiden mukaan julma ja väkivaltainen hallitsija, mutta hän myös edisti kristinuskon juurtumista Pohjolaan. Siksi katolinen kirkko Julisti hänet pyhimykseksi. Hänen "pyhyydestään" voidaan siis olla montaa mieltä, mutta hän on kuitenkin mm. Sysmän kirkon suojeluspyhimys ja kirkkomme on nimetty hänen mukaansa "Pyhän Olavin kirkoksi".

Meillä on enemmänkin näitä Olavi-nimisiä juttuja täällä Sysmässä. Suurin osa seurakuntamme toimitiloista sijaitsee Olavin Toimintakeskuksessa. Leirikeskuksemme on nimeltään Olavinranta.

Olavin toimintakeskus on Sysmän kunnan ja Sysmän seurakunnan yhteinen hanke ja sellaisena hyvin ainutlaatuinen. Kunnalla on siinä palloiluhalli ja seurakunnalla toimistotilat, seurakuntasali, lapsityötilat ja kunnan kanssa yhteiset nuorisotilat.